Χρήσιμες συμβουλές

Τα αρώματά μας διατίθενται μόνο στην ανώτερη ποιότητα Eau de Parfum! Είναι 100% Γαλλικής προελεύσεως με εγγύηση υψηλής ποιότητας και διάρκειας! Επιπροσθέτως οι προμηθευτές που επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε τηρούν τα ανώτερα κριτήρια ποιότητας όπως αυτά ορίζονται από την Διεθνή Ένωση Αρωμάτων IFRA για την διασφάλιση της δική σας δερματικής υγείας.

Τι είναι η ποιότητα Eau de Parfum !!

Τα αρώματα διατίθενται σε κατηγορίες με βάση τη περιεκτικότητά τους στο αρωματικό έλαιο (essence-εσάνς). Οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

 • Eau Fraiche                 1-2% essence
 • Eau de Cologne          2-4% essence
 • Eau de Toilette         5-14% essence
 • Eau de Parfum       15-20% essence

Η περιεκτικότητα σε essence καθορίζει την ένταση και τη διάρκεια που θα έχει ένα άρωμα. Η ποιότητα Eau de Parfum προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια και ένταση στο άρωμα σας!

Άρωμα με ενίσχυση...σωστό ή λάθος !!

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τον όρο άρωμα με ενίσχυση ή ενισχυτικό. Ενίσχυση είναι η προσθήκη έξτρα αρωματικού ελαίου(essence-εσάνς) στο διάλυμα του αρώματος.

 • Γιατί κάνουν την ενίσχυση?

Η ενίσχυση γίνεται για την αύξηση της διάρκειας ενός αρώματος που είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας και έντασης όπως είναι τα eau de cologne και τα eau de toilette

 • Η σωστή διαδικασία παρασκευής αρώματος.

Το άρωμα είναι ένα προϊόν που υπόκειται στην διαδικασία της ωρίμανσης όπως και το κρασί! Η διαδικασία ωρίμανσης “υπό συγκεκριμένες συνθήκες εργαστηρίου και χρονικό όριο” προσδίδει στο άρωμα την κατάλληλη σύσταση για την ποιοτικότερη απόδοσή του. Κάθε προϊόν κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης παράγει κάποια υπολείμματα-κατάλοιπα όπου στη συνέχεια αφαιρούνται με τη διαδικασία του φιλτραρίσματος.

 • Το σφάλμα της ενίσχυσης…!!

Κατά τη διαδικασία της ενίσχυσης στο οποιοδήποτε κατάστημα κατά την αγορά ενός αρώματος το διάλυμα που προκύπτει(άρωμα) είναι αμφιβόλου περιεκτικότητας-ποιότητας όπου αν ξεπεραστούν τα επιτρεπτά επίπεδα σε essence-εσάνς υπάρχει κίνδυνος δερματικών παθήσεων, δεν έχει υποστεί τη διαδικασία της ωρίμανσης και του φιλτραρίσματος, με αποτελέσματα:

 1. Με το πέρας των ημερών η μυρωδιά του αρώματος αλλάζει καθώς ξαναρχίζει η διαδικασία της ωρίμανσης λόγω της προσθήκης εσάνς και επειδή δεν μπορεί να σταματήσει , πολλές φορές το άρωμα ξινίζει … για αυτό και η δυσάρεστη μυρωδιά στο καπάκι του αρώματος!!
 2. Το διάλυμα δεν ομογενοποιείται και για αυτό πολλές φορές προκύπτουν λεκέδες στα ρούχα και η αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα μετά την εφαρμογή.
 3. Κατά τη διάρκεια που φοράτε ένα τέτοιο άρωμα κατά τις πρώτες ώρες(συνήθως 2 ) έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά όπου στη συνέχεια αλλάζει.

Εν κατακλείδι η διαδικασία της ενίσχυσης πραγματοποιείται σε καταστήματα με χαμηλής ποιότητας αρώματα για την αύξηση της διάρκειας με επιπτώσεις στην ποιότητα και την υγεία του δέρματος.

Η σωστή εφαρμογή του αρώματος !!

Σώμα, ρούχα ή μαλλιά??

Η σωστή απάντηση είναι… και στα τρία καθώς η κάθε εφαρμογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της!!

 • Εφαρμογή στο σώμα.

Η εφαρμογή στο σώμα προσφέρει μια γρήγορη και έντονη αίσθηση του αρώματος λόγω της θερμότητας αλλά πολλές φορές δεν έχει μεγάλη διάρκεια (όσο θα είχε σε ένα ρούχο) καθώς το δέρμα μας ιδρώνει και έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει μέχρι ένα βαθμό ότι “ξένο” μένει επάνω του.

 • Εφαρμογή στα ρούχα.

Η εφαρμογή στα ρούχα μας χαρίζει μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα αλλά δεν μπορεί να αναδείξει τόσο έντονα ένα άρωμα όσο το σώμα μας καθότι τα ρούχα μας έχουν λιγότερη θερμότητα από ότι το σώμα μας! Από την πιο χαμηλή θερμοκρασία ευνοούνται τα πιο δροσερά αρώματα καθώς διατηρούν περισσότερο την οξύτητα τους!

 • Εφαρμογή στα μαλλιά.

Η εφαρμογή στα μαλλιά χαρίζει έναν πολύ καλό συνδυασμό έντασης και διάρκειας καθώς δεν ιδρώνουν, έχουν αρκετή θερμότητα κοντά στο σώμα μας και αρκετή ροή αέρα ώστε να διαχέεται έντονα το άρωμα γύρο μας!

Tip!!

 1. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να ψεκάζουμε στον αέρα άρωμα και να περνάμε από μέσα… είναι άσκοπη σπατάλη του αρώματος…
 2. Μην προβαίνετε σε υπερβολική χρήση του αρώματος.. Να θυμάστε το λιγότερο πολλές φορές είναι περισσότερο..!!

Διασφάλιση της ποιότητας !!

Για την αποτελεσματικότερη διατήρηση της ποιότητας ενός αρώματος:

 • Δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου.
 • Δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30-35 βαθμών κελσίου.
 • Δεν πρέπει να ξαναγεμίζεται το μπουκάλι με άρωμα αν δεν έχει προηγηθεί επιμελής καθαρισμός με κατάλληλα υλικά από το κατάστημα.